De belangstelling voor straatlantaarns op zonne-energie is groot, merkten wij tijdens de Dag van de Openbare Ruimte 2017. Veel geïnteresseerden bezochten onze stand in Jaarbeurs Utrecht. De 5 meestgestelde vragen over zonnelichtmasten zetten wij hier voor je op een rij.
Werken lichtmasten op zonne-energie echt helemaal zonder netaansluiting?
Jazeker, om het te bewijzen hadden we geen stroom in onze stand op de beurs. De zonnelichtmasten brandden gewoon op stroom uit de accu. Ze kunnen zeker 6 dagen met slecht, donker weer overbruggen. Voor de Nederlandse situatie hebben we de juiste balans gevonden tussen prestaties van de zonnecellen en capaciteit van de accu. Alle zonnelichtmasten leveren wij met een minimale accucapaciteit van 36Ah.
Waar zit de accu van een zonnelichtmast?
De accu zit in de mast, 10 tot 20 centimeter onder de grond. Daar is de temperatuur meer constant, wat goed is voor de levensduur van de accu. Zo gaan ze zeker 8 jaar mee. Als bijkomend voordeel zijn de accu’s op deze manier goed beveiligd tegen diefstal.
Zijn zonnelichtmasten te programmeren?
Met een afstandsbediening zijn de zonnelichtmasten naar eigen wens te programmeren, of handmatig aan- en uit te zetten. Voor het gemak hebben alle zonnelichtmasten 4 standaardprogramma’s waarbij de ledlampen ’s nachts minder fel gaan branden, of zelfs helemaal uit gaan.
Is een zonnelichtmast wel geschikt in de buurt van bomen?
Bij loofbomen is er geen probleem. In de zomermaanden, als de bomen in het blad zitten, is er voldoende zonne-energie voor de lichtmasten om de accu op te laden. In de wintermaanden zijn de bomen kaal waardoor de zonnecellen toch genoeg licht kunnen opvangen. Staan er naaldbomen of gaat het om een dichtbeboste omgeving, dan raden we zonnelichtmasten vaak af. Bij twijfel onderzoeken we altijd de situatie ter plaatse.
Wat kost een zonnelichtmast?
Er is al een zonnelichtmast vanaf € 1.995,- Heb je interesse, bel ons gerust! 0523 – 272 278